Biologi

HJÆLP

24. januar 2014 af hula12

HEJ JEG HAR NOGLE SPØRGSMÅL!

-Antallet af mennesker på jorden er steget drastisk indenfor de sidste 100 år, hvordan har vores brug af fossil brændstoffer med det at gøre?

- Hvilken effekt på miljøet har vores forbrug af pesticider og gødning?

- Hvorfor er det at vores politikere ikke altid sørger for at vi kun bruger vedvarende energikilder?

-Vis vejen for et produkt fra ressource til færdigt produkt og hvordan kunne denne proces ændres for at gøre den mere miljørigtig?

-hvorfor ville det være bedre for miljøet, hvis man købte lokale produkter?

-hvad er fossile brændstoffer og hvad er vedvarende energi?

P.F Tak!  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af FætterFeta (Slettet)

"Hvorfor ville det være bedre for miljøet, hvis man købte lokale produkter?"

Det belaster ikke miljøet så hårdt, hvis du blot cykler ud til landmanden og køber dine grøntsager. Dog er der jo en udledning af CO2 etc. når en vare skal transporteres flere tusinde km.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2014 af 123434

"Et pesticid er betegnelsen for en gift, der er beregnet til at kontrollere for eksempel planter, insekter, svampe, gnavere og andre organismer, der opfattes som skadelige. På grund af pesticidernes biologiske aktivitet, omtales de som aktivstoffer og udgør derfor også en potentiel sundhedsrisiko for mennesker, idet for eksempel mange pesticider har hormon-lignende aktivitet, er lipofile, dvs. fedtopløselige; de er svært nedbrydelige i menneskekroppen og i naturen og betegnes derfor som persisterende organiske forurenere."

Gødning:ekskrementer og urin fra husdyr (husdyrgødning) eller kunstigt fremstillet produkt (kunstgødning) der tilføres jorden for at forøge dens indhold af næringsstoffer

Gødning, herunder urin og afføring, fosfor og nitrat, har den virkning at planterne begynder at vokse.

Konsekvenserne af at bondemanden spreder gylde ud på sine marker kan være eutrofiering, hvis fosfor eller nitrat slipper ned i et vandløn. Man har b.la. lavet en randzonelov, som dikterer, at man ikke må gyde mindre 10 meter fra et vandløb. Man vil med loven undgå, at søer og åer bliver næringsbelastede.

Eutrofiering

"

1) Planteren/algerne får gødning, som får dem til at vokse

2) De skygger for solen. Lys er en forudsætning for fotosyntese.

3) Planterne får ikke lys og dør, der bliver ikke længere produceret ilt ved fotosyntese .Planterne falder ned på havbunden, 

4) Bakterierne kommer for at nedbryde planterne, de bruger ilt til at nedbryde planterne. Der bliver mindre ilt i vandløbet.

5) Iltsvind. fisk må skynde sig væk ellers dør de på grund af for lidt ilt."


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2014 af 123434

Fossile brændstoffer: Kul, naturgas og olie kalder vi tilsammen for fossile  brændstoffer, og de er dannede for mange millioner af år siden ud fra plantedele og rester af den tids smådyr.

Hvis vi bruge for mange af disse, vil de en dag slippe op. Der er altså ikke ubegrænsede mængder af fossile brændstoffer.

"Men det er der ikke. Olie, kul og naturgas er tudsegammel energi. Vi bruger dem i et tempo, der slet ikke matcher den tid, det tog at spare dem op.

Olie, kul og naturgas har nemlig det til fælles, at de gemmer på solenergi, der er millioner af år gammel. Vi kalder dem fossile brændstoffer.

De fossile brændstoffer er dannet af plankton, planter og dyr, som levede i havet og på landjorden for over 50 millioner år siden.

De voksede med energi fra solen. Energien blev brugt til at lave nye celler ved at binde kulstof fra luftens CO2.

Da de forhistoriske dyr og planter døde, tog de deres kulstof med i graven. År for år blev der ophobet flere og flere døde rester, som langsomt blev omdannet til olie, kul eller naturgas.

Når vi brænder dem af i dag, genvinder vi deres bundne solenergi. Samtidig udvikles der med ét hug store mængder CO2 fra det kulstof, som naturen var millioner af år om at binde.

Og vi kan godt opgive drømmen om at opbygge nye lagre af olie, kul og gas. Vi ville selv nå at blive forhistoriske i mellemtiden."

Vedvarende energi

Har begrænsede ikke begrænsede reserver. F.eks. så vil solen skinne for evigt-i hvert fald så længe jorden er beboet af mennesker.

Vedvarende energi er et resultat af solens stråler

Denne alternative energiform udleder ikke CO2.

Vindenergi, bølgeenergi, vandkraft, jordvarme, biobrændsel, solceller osv. er eksempler på vedvarende energiformer.

http://universe.dk/bliv-klog/energi/fossile-braendstoffer/


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af FætterFeta (Slettet)

"Hvad er fossile brændstoffer og hvad er vedvarende energi?

Meget kort:

Fossile brændsler = olie, kul og gas

Vedvarende energi = vindmøller, solenergi og biomasse (der er naturligvis også andet som f.eks. vandkraft, bølgeenergi, jordvarme osv. - altså energikilder, der ikke er begrænsede)

EDIT: #3 :-)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.