Matematik

matematik opgave

25. januar 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søger en som er villig til at løse en matematik opgave for mig da jeg er blank. Opgaven er vedhæftet kunne virkelig være dejligt hvis vedkommende vil skrive udreningerne. Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: IMG_0942.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af hesch (Slettet)

a)  AF kan findes med cos-relationen.

Når AF er kendt, kan vinkel BAF findes med sin-relationen.

Slå dem op, og indsæt de kendte størrelser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2014 af hesch (Slettet)

Kig på trekant BAF. Cos-relationen hedder så:

b2 = a2 + f2 - 2af*cos B

a = 22,8 , f = 29,9 , B = 33,1º

http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation

Kom så ! Nu er du ikke blank længere.


Svar #3
25. januar 2014 af ryaan (Slettet)

Tak for du gider st svare, men forstår det virkelig ikke det med de relationer, har prøvet men gøre det virkelig svært for mig selv. Så vil du ikke nok skrive dem op til mig altså svarene/udreningerne, så jeg kan få et bedre overblik over hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2014 af hesch (Slettet)

Jeg har det ikke sådan, at jeg til enhver tid, på stående fod, kan redegøre for og kan bevise cos-relationerne (men kan dog sætte mig ind i beviset på ca. 5 min.).

Her skal du heller ikke nødvendigvis forstå dem, og bevise dem, men bør vide at de eksisterer, og når du får forelagt formlen, som i #2, skal du kunne indsætte værdier i formlen ( a, f og B ), og kunne regne resutatet ud på en lommeregner.

Hvis det er notationen du ikke forstår, så er

b = AF,  a = BF,  f = BA

Altså i en trekant ABC, med vinklerne (store) A, B, C  betegner (lille) a, b, c de modstående sider til vinklerne.

Indsæt værdierne a, f, B i formlen, givet i #2, og regn ud. Der er ikke så meget forklaring til det, og heller ikke mellemregninger.

Spørg igen, til de øvrige beregninger.

PS:  Når du har beregnet b2, finder du b = AF  ved:  b = √b2


Svar #5
26. januar 2014 af ryaan (Slettet)

Synes det mega sejt af dig at du prøver at hjælpe mig. Men! er virkelig ikke god til det her da jeg alligvel har det på c niveu. Så please gøre mig den tjenste at skrive svarende/udreningerne ud til mig.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er skåret ud i pap ovenfor. Følg vejledningen i svarene.

I trekant ABF benytter man en cosinusrelation til at beregne siden |AF|. Dernæst kan man benytte sinusrelationerne i trekan ABF til at beregne de manglende vinkler BAF og BFA.

Man bestemmer så de to manglende vinkler i trekant ACF, hvor man også kender siden |AF|, og man kan bestemme siden |AC| ve at benytte sinusrelationerne i denne trekant.


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.