Matematik

Bestem kritiske punkter

26. januar 2014 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En funktion f(x,y) er givet ved:

f(x,y)= x2-3xy+y2+3y2 ,(x,y) 

Jeg har brug for lidt hjælp, da jeg er gået i stå. Jeg har vedhæftet en fil med mine udregninger.

  

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af mathon

fx = 2x - 3y
fy = 3y2 + 6y - 3x
fxx = 2
fyy = 6y + 6
fxy = -3

fxx·fyy - fxy2 = 2·(6y + 6) - (-3)2 = 12y + 3

.

kritiske indre punkter kræver:

                     fx = 2x - 3y   og   fy = 3y2 + 6y - 3x = 0
   hvoraf
                     (x,y) = (0,0)   v   (x,y) = (-3/4;-1/2)


Svar #2
26. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Jeg er enig med de to første punkter, men forstår ikke helt hvad du har gjort fra 3. punkt og længere ned?  


Svar #3
26. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Nååå du har differentieret engang til ved fxx og fyy eller har jeg forstået forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af mathon

…du har forstået det rigtigt.


Svar #5
26. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Super :) Har lige et sidste spørgsmål: fxx·fyy - fxy2 er det en formel eller?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af mathon

fxx·fyy - fxy2   anvendes ved analyse af kritiske punkters
                    karakter:
                                       minimum
                                       maksimum
                                       saddelpunkt
                                       eller andet…
 


Svar #7
26. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af mathon


Skriv et svar til: Bestem kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.