Matematik

Lineær regression

26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej. I nedenstående billede har jeg lavet en tabel og en graf til følgende opgave:

Bestem vægten som funktion af alderen ved lineær regression.

Nogle der kan forklare, hvad jeg skal gøre?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at du også har lavet den lineære regression. Aflæs udtrykket for den lineære model i vinduet med grafen.


Svar #2
26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Er dette så svaret på opgaven?

y=0,241247*x+1,43779


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det ser ud til at være svaret for den omvendte funktion. Du har lavet regression af "uge" som funktion af "vægt". I opgaven ønskes regressionen for "vægt" som funktion af "uge".


Svar #4
26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Har lige rettet på det, så det nu ser således ud:

y=4,14512*x+-5,95976


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser da rimeligt ud. Du skal rette "+-" til "-" .


Svar #6
26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Er gjort, tak! Når man så skal bestemme vægten efter 7 uger, skal jeg så bare indsætte 7 på x's plads eller er jeg et helt andet sted nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, så skal man beregne y(x) med x = 7 .

Det ser ud til at være samme opgave som denne

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1436074


Svar #8
26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Har kigget dit link igennem, i opg. c) står der at jeg skal løse ligningen y=65

Opgaven ser således ud: 

Hvornår vejer grisen 65 kg ifølge den lineære model?

Kan du måske forklare, hvad der er jeg præcis skal. Forstår det nemlig ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal finde det tidspunkt (ugetal x) , hvor grisen vejer 65 kg, dvs hvor y = 65. Man skal altså løse ligningen

y = 65, dvs

4,14512·x -5,95976 = 65


Svar #10
26. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Når okay! Mange tak for den store hjælp:-)


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.