Matematik
finde nulpunkter
19. november 2005 af
stumpL (Slettet)
f(x)=sin(x)+(sin(x))^2 ,xE[0;2pi]
find nulpunkter:
f(x)=0
sin(x)+(sin(x))^2=0
og hvad gør jeg så?
find nulpunkter:
f(x)=0
sin(x)+(sin(x))^2=0
og hvad gør jeg så?
Svar #1
19. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Vi sætter sin(x)=t:
sin(x)+(sin(x))^2=0
<=>
t+t^2=0
<=>
t(t+1)=0
<=>
t=0 v t=-1
Så vi har at sin(x)=0 v sin(x)=-1, derfra burde x være til at finde.
sin(x)+(sin(x))^2=0
<=>
t+t^2=0
<=>
t(t+1)=0
<=>
t=0 v t=-1
Så vi har at sin(x)=0 v sin(x)=-1, derfra burde x være til at finde.
Svar #5
20. november 2005 af stumpL (Slettet)
ved sin(x)=0, får jeg x=2pi v x=pi
ved sin(x)=-1, får jeg x=3pi/2 v x=?
#3: jeg får ikke 0, hvordan har du fået det?
ved sin(-1)=0 gør jeg sådan:
x=2pi+sin^-1(-1)=3pi/2
x=pi-sin^-1(-1)=3pi/2
ved sin(x)=0 gør jeg sådan:
x=2pi+sin^-1(0)=2pi
x=pi-sin^-1(0)=pi
hvad gør jeg forkert?
ved sin(x)=-1, får jeg x=3pi/2 v x=?
#3: jeg får ikke 0, hvordan har du fået det?
ved sin(-1)=0 gør jeg sådan:
x=2pi+sin^-1(-1)=3pi/2
x=pi-sin^-1(-1)=3pi/2
ved sin(x)=0 gør jeg sådan:
x=2pi+sin^-1(0)=2pi
x=pi-sin^-1(0)=pi
hvad gør jeg forkert?
Svar #6
20. november 2005 af stumpL (Slettet)
skal os finde f'(x).
er dette rigtigt:
f'=cos(x)+cos(x)*sin(x)+sin(x)*cos(x)
=cos(x)+(cos(x))^2+2sin(x) ??
er dette rigtigt:
f'=cos(x)+cos(x)*sin(x)+sin(x)*cos(x)
=cos(x)+(cos(x))^2+2sin(x) ??
Skriv et svar til: finde nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
