Matematik

Stamfunktion til f(x) hvis graf går gennem (3,2)

27. januar 2014 af ziex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den stamfunktion til f(x) = 2x – 3, hvis graf går gennem (3,2)

Ved at jeg skal differentiere, men ikke meget mere.

Jeg ved også at når man bliver oplyst med RP'er skal F(3)=2 ikke?

Ville sætte pris på en velformuleret forklaring og udregning, tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man bestemmer en stamfunktion ved at integrere f(x) .

F(x) = ∫ f(x) dx + k

k bestemmes ved, at der skal gælde F(3) = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af Therk

En stamfunktion er funktionen som differentieret giver dig dit udtryk. Du skal altså integrere dit udtryk. Husk, at når du integrerer skal du lægge en konstant k, som du så kan finde vha. dit begyndelsespunkt, (3,2). Dvs. din funktion skal give 2, for x=3 (præcis dét du har skrevet: F(3)=2)


Svar #3
27. januar 2014 af ziex (Slettet)

Er ikke helt med :O


F(x) = ∫ f(x) dx + k
detter er formlen jeg skal bruge

så F(x) = ∫ f(x) 2x-3 * d * x + k ?
Hvad gør jeg med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

dx betyder ikke d·x . Det er et symbol, der er en del af integralet.

Man skal så beregne

F(x) = ∫ (2x -3) dx + k = ...


Svar #5
27. januar 2014 af ziex (Slettet)

Tusinde tak :-)


Skriv et svar til: Stamfunktion til f(x) hvis graf går gennem (3,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.