Matematik

Formel for tid.

19. november 2005 af Hessi (Slettet)
Hey

Hvordan er det formlen for tid ser ud?

f.eks. fra antal minutter til antal timer og minutter.

På forhånd tak.

Mvh.

Hessi

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2005 af Duffy

Hvad er det mere præcist du gerne vil finde ud af?

Tid kan ikke defineres.


Duffy

Svar #2
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

Jeg kan huske at jeg har set en formel for hvordan man får timer udfra antal minutter.

Jeg kan bare ikke huske den.

noget med at gange med 0.6 eller sådan npget.

Svar #3
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

Mener self at jeg har set en formel der kan lave minutter om til timer og minutter på en gang.

ikke noget med at man først gøre sådan og bagefter gøre sådan.

kan bare ikke huske den.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2005 af Duffy

Det er vel forholdsvis simpelt.

Hvis du fx har 83 min og gerne vil finde antallet af timer og minutter:

Der går jo 60 min på en time, så du skal dividere 60 op i 83. Det kan du gøre 1 gang og har så 23 min til rest.
Tilbage har du så at skrive

83 min = 1 t 23 min.


Duffy

Svar #5
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

Jeg ved der findes en formel som gør alt det på en gang og returnere et kommatal og i det tilfælde du nævner vil det være 1,23.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Kommatal omregnes til timer/minutter:

Eks.:

4,25 = 4*(25/100)*60

9,19 = 9*(19/100)*60

4,125 = 4*(12,5/100)*60

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Du har fundet et resultat i minutter, som du godt vil have om til timer/minutter:

x/60 = y

x = minutter
y = timer (komma) minutter

Brugbart svar (1)

Svar #8
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Nej, hov undskyld! ;-D

x/60 = y

x = minutter
y = timer i kommatal.

___________

Fx. 190 minutter:

190/60 = 3,167 time

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, hvis du sidder med en grafregner kan du skrive følgende:

Hvis vi har x antal minutter, som vi gerne vil have i timer og minutter, skriver man

int(x/60) = antal timer
mod(x,60) = antal minutter

(sådan ser det ud på en TI89'er, i al fald)

Den første formel dividerer antallet af minutter med 60, og runder ned til nærmeste heltal. Anden formel gør bare det Duffy foreslår i #4, dividerer med 60 og skriver resten (den udregner x modulo 60).

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2005 af Duffy

Det kan være det er om regning fra km/t til m/s du tænker på:

For her er 3,6 ønske-tallet. Det MAGISKE TAL om man vil.

Eksempel:

60 km/t = ?? m/s

60 km/t = 60000m/3600s = 60m/3,6s = 16,67 m/s

...her er der altså sket det at du har divideret med 3,6 og “smidt” enheden km/t væk og erstattet det med m/s.


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%



1 m/s = ? km/t


1 m/s = 0,001km/(1/3600)t = 0,001•36000 km/t = 36 km/t

...her er der altså sket det at du har ganget med 3,6 og “smidt” enheden m/s væk og erstattet det med km/t


Duffy ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2005 af Duffy

#10: Puff! Sikke dog en gang ævl. Find selv fejlen...


Duffy :P

Skriv et svar til: Formel for tid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.