Matematik

punktmængder

28. januar 2014 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaver m. hjælpemidler.

Opgave 9.147

En funktion f er bestemt ved

f(x):=x^(2)-10*x+30

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af punktmængden M.

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader omkring førsteaksen.

Jeg bruger TI-Nspire, ville være en stor hjælp, tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn arealet ved

          A(M) = 010 f(x) dx

b) Rumfang af omdrejningslegeme

          Vx(f) = π · 010 (f(x))2 dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2014 af mathon

a)
                AM = ∫(x^2-10x+30,x,0,10)

b)
                Vx = π•∫((x^2-10x+30)^2,x,0,10)

                   


Svar #3
28. januar 2014 af Anonyminized (Slettet)

Kan det passe, at

a) Am = ∫(x^2-10x+30,x,0,10) ⇒  Am?=133.333

og

b) vx?=π*∫((f(x))^(2),x,0,10) ⇒ vx?=7330.38

???


Skriv et svar til: punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.