Matematik

Mundtlig eksamens aflevering

28. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for jeres hjælp mennesker! Skal aflevere en mundtlig eksamensopgave denne uge. 

Har jeg brug for noget hjælp til nogle opgaver. 

1.007

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift: f(x) = x- 6x + c. 

Bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod

Mange tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradspolynomiet har netop een rod, når diskriminanten er lig med 0.


Svar #2
29. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Hvordan kommer man frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er et resultat, man bør have lært. Indsæt polynomiets koefficienter i udtrykket for diskriminanten

d = b2 - 4ac

og løs så ligningen  d = 0  som en ligning i c.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.