Matematik

Mundtlig eksamens aflevering

28. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Drenge og piger! Har brug for hjælp til en eksamenopgave jeg skal aflevere mundtlig denne uge! :) 

Funktionerne f og g er givet ved: f(x) = - 2x2 - 0,5x -3 og g(x) = 4,2x -5. 

a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g. 

Mange tak på forhånd til de af jer, der vil give mig hjælp. :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) . Løsningerne angiver x-koordinaterne for de mulige skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af caga (Slettet)

Denne opgave løses ved, at du sætter f(x)=g(x) og løser denne ligning med hensyn til x; dette kan gøres i hånden eller ved hjælp af dit CAS-værktøj. Når du løser denne ligning får du x-værdierne for skæringspunkterne imellem de to grafer, f og g. For at finde y-værdierne indsætter du da de fundne x-værdier i funktionsforskriften for enten f eller g.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.