Matematik

Mundtlig eksamens aflevering

28. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel har en ligning  y = 0,5x2 - 0,5x - 3, og en ret linie har ligningen y = 1,5x + b. 

a) Bestem en værdi af b, hvor parablen og linien netop et fælles punkt. 

Nogen der kan hjælpe mig med den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem b så 2.-gradsligningen

0,5x2 - 0,5x -3 = 1,5x + b

har netop 1 løsning, dvs så ligningens diskriminant er lig med 0.

Prøv nu at løse de mange opgaver, du har stillet, før du opretter flere nye tråde.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.