Matematik

Mundtlig eksamens aflevering

28. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så er jeg noget til den sidste opgave! Håber i kan hjælpe. 

Et andengradspolynomium f er bestemt ved: f(x) = ax2 + bx + c. 

Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1) = 4,5 

a) Bestem tallene a, b og c.

Takker mange gange på forhånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium, der har rødderne r1 og r2, har forskriften

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) .

Indsæt rødderne, og benyt den sidste oplysningl, at f(1) = 4,5, til at bestemme a.

Gang polynomiet ud til sidst.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.