Matematik

Andengradsligning

28. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse


Løs andengradsligningen
-x² + 4 = 0
 

Hjæææælp - er fuldstændig BLANK! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af PeterValberg

-x2 + 4 = 0     flyt x2 over på den anden side, - husk at skifte fortegn
4 = x2
x2 = 4           x er de tal (der er to), der multipliceret med sig selv, er lig med 4
x = ±√4
x = .....     eller     x = .........        

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Okay. Der er en bestemt fremgangsmåde man skal gøre brug af når man løser en andengradsligning. Først og fremmest finder man diskrimanten som er givet ved formlen 

D = b2 - 4*a*c hvorefter du finder x = (-b +- sqrt(D))/2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Men måden pvm gør det på er nemmere i dette tilfælde, da b = 0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.