Matematik

vilkårlige trekanter

29. januar 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en vilkårlig trekant ABC er vinkel A: 52,5º B: 62,2º lille c: 13,55 cm

beregn længden af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vinkel C ud fra vinkelsummen og benyt så sinusrelationerne til at beregne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan starte med at beregne vinkel C ved:

180-52,5-62,2=65.3

Så kan du benytte dig af Sinusrelationen, hvor

a/sin(A)=c/sin(C) <=> a=(c*sin(A))/sin(C)

og tilsvarende

b/sin(B)=c/sin(C) <=> b=(c*sin(B))/sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af Therk

Brug sinusrelationerne. Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Sinusrelationerne.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2014 af lato1310 (Slettet)

Her er et notat jeg har brugt/bruge som kan hjælpe på hvilken metode der er nemmest at bruge afhængigt af oplysninger du har fået 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af lato1310 (Slettet)

hov det var ikke hjælpe skemaet men det om dem, fail 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2014 af mathon

#4 se

 

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2014 af mathon

Nr 9:
             A = 33°    a = 10,0     b = 17,0

              da
                     b•sin(A) < a < b   og  A er spids
                     er der to løsninger.

              af
                           a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)
              fås
                           c2 - (2b·cos(A))·c + (b2 - a2) = 0
              hvoraf
                           c2 - (2·17,0·cos(33°))·c + (17,02 - 10,02) = 0
            
                                 c1 = 18,04        c2 = 10,48

                                                   a2+c12-b2          
                                 B1 = cos-1(-------------) 
                                                       2ac1

                                                   10,02+18,042-17,02          
                                 B1 = cos-1(--------------------------)  =  67,8°         C1 = 180° - 33° - 67,8° = 79,2°
                                                        2·10,0·18,04


                                                   a2+c22-b2          
                                 B2 = cos-1(-------------) 
                                                       2ac2

                                                   10,02+10,482-17,02          
                                 B2 = cos-1(--------------------------)  =  112,2°         C1 = 180° - 33° - 112,2° = 34,8°
                                                        2·10,0·10,48
                                                       

 

                      
                     

    
                           


Skriv et svar til: vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.