Fysik

Hjælp til Bølgelængde og frekvenser i et resonansrør.

29. januar 2014 af Misiv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et åbent rør, med bølgelængden 7,2 m 

Beregn den første egenfrekvens f1 ?

jeg har nogle formler for at beregne egen frekvenser, men ved ikke hvilket jeg skal bruge?

f1= c/(2*L)

f2= c/l

f3= (3*c)/(2*L)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon

                          L = (1/2)·λ

                          L = (1/2)·v/f

                                  1    v                  
                                  fo = ---- -----                     grundtone
                                  2    L

                                  2    v                  
                                  f1 = ---- -----                    1. overtone
                                  2    L


                                  3    v                  
                                  f2 = ---- -----                     2. overtone
                                  2    L

                                  n+1   v                  
                                  fn = ------ -----                  n. overtone
                                    2     L


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af peter lind

f1


Skriv et svar til: Hjælp til Bølgelængde og frekvenser i et resonansrør.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.