Biologi

Respiration og gæring

30. januar 2014 af Idasp96 - Niveau: C-niveau

Kære derude.

Jeg sidder og læser lektier i biologi, hvor vi i øjeblikket har om bioteknologi. Jeg er kommet til et afsnit omkring "respiration og gæring" og jeg har ret så svært ved at forstå det... Der medfølger et billede som skal illustrere respiration og gæring, men kan absolut ikke forstå det. Håbede på nogle ville prøve og skære det ud i pap for mig og forklare hvad billedet skal forestille??

Tak på forhånd!

Kh. Ida.

Vedhæftet fil: Bio.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Du har en celle som tager glukose ind. Ved respiration forbruges der glukose og oxygen og der dannes 30 ATP, CO2 og vand. Gæring kan ses som en ufuldstændig respiration, da der kun dannes 2 ATP, CO2 og alkohol. Alkohol indeholder stadig energi (husk alkohol indeholder kalorier aka energi), så det er ikke optimalt. Respiration er derfor mest at foretrække energimæssigt! Men det er smart, hvis der ikke er oxygen til stede. Kan ikke lige helt præcist huske hvad der sker, når de 2 første ATP dannes, men det må stå i din bog :)  


Skriv et svar til: Respiration og gæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.