Matematik

funktionsforskrift - HJÆLP

30. januar 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når jeg ved at arealet af en rektangel er 0,6*0,48=0,288 og skal opstille en funktionsforskrift A(x) for rektangelets areal, hvordan gør jeg det?

vedhæftet


Svar #1
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

Og kan I også hjælpe med dette spørgsmål: Beregn det tal x, der gør, at rektangelets areal er størst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Rektanglet har siderne x og f(x). Beregn nu rektanglets areal A(x), og find maximum for funktionen A(x) ved at løse ligningen A '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af PeterValberg

Arealet af firkanten må nødvendigvis være bredde gange højde, - altså:  A = x·f(x)

Så din arealfunktion, må være:    A(x) = x·f(x) = x·(3x2 - 6x + 3)   , hvor 0 ≤ x ≤ 1

Gang x ind i parentesen, bestem A'(x) og løs ligningen A'(x) = 0, så er det vist klaret

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

Og hvordan gør man så lige de tre ting?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af PeterValberg

"Standardprocedure" ved optimeringopgaver (som denne)

se denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Differentier funktionen A(x) og løs ligningen A '(x) = 0 .


Svar #7
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

A(x) = x·f(x) = x·(3x2 - 6x + 3)  Hvis jeg løser denne er x=1


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal jo først differentiere funktionen A(x) og så løse ligningen A '(x) = 0 .


Svar #9
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

Så jeg skal dfferentiere x·(3x2 - 6x + 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, du skal differentiere funktionen A(x) = x·f(x) = x·(3x2 - 6x + 3) .


Skriv et svar til: funktionsforskrift - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.