Matematik

Væksthastighed proportional med y^2

05. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Væksthastigheden for y = f(x) er proportional med y^2. Opstil en differentialligning, der bskriver, hvordan y afhænger af x.

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af mathon


                                                        dy/dx = k • y2


Svar #2
05. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

er svaret  y = 1/(-c*-kx)?


Svar #3
05. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Og hvad med den her? Der er ingen ligning opstillet

Øvelse 4.7 : Bureaukrati

I en bureaukratisk administration vokser antallet af papirark på en sådan måde, at væksthastigheden er en lineært voksende funktion af tiden. Indfør passende variabelnavne og opskriv en differentialligning, der beskriver væksten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af mathon


                 dN/dt = a•t2 + b•t + c           a > 0


Svar #5
05. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Bliver svaret ikke dN/dt = 1/2a*t^2 + b*t + c?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2014 af mathon

      …lineært voksende funktion er ikke det samme som en voksende lineær funktion.


Svar #7
05. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

# 6

Mathon, hvordan er du så kommet frem til dit resultat i #4?


Skriv et svar til: Væksthastighed proportional med y^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.