Fysik

Atwoods faldmaskine

05. februar 2014 af John7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i følgende:

Vis at der ved konstant hastighed gælder:

F_gnid=M*g-(m-m_op)*g       

Det letteste lod er nedsænket i vand, og det tungeste hænger frit i luften.

Undervejs op gennem vandet i røret vokser hastigheden af det lille lod, og dermed også gnidningskraften. Dette forsætter indtil den resulterende kraft bliver nul og hastigheden konstant og a =0.  

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af hesch (Slettet)

Hvad er M, m og m_op ?


Svar #2
06. februar 2014 af John7 (Slettet)

M= massen på det store lod

m= massen på det lille

m_op = opdriften på det lille lod


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af hesch (Slettet)

Når a = 0 for de bevægelige dele, må det gælde at ΣF = 0  for disse.

ΣF = M*g - m*g + mop*g - Fgnid = 0      =>

Fgnid = g * ( M - m + mop )

Jeg forstår ikke helt hvad du skal "vise".   Det jo bare være sådan.


Skriv et svar til: Atwoods faldmaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.