Fysik

varmekapacitet!!!

06. februar 2014 af hugorme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et aluminiumslod med massen 0,2 kg tilføres en energimængde på 13,44 kJ.

Herved opvarmes loddet fra 25 C til 100 C.

- Bestem loddets specifikke varmekapacitet.


kan nogen hjælpe med denne opgave?? :) tak på forhånd. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

ΔE = m·c·ΔT

Man kender ΔE, m, og ΔT, så c kan bestemmes.


Svar #2
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

så jeg skal slet ikke benytte denne her formel, som jeg har fundet?? 

mvand · cvand · (Tfælles - Tvand,start) = mlod · clod · (Tlod,start - Tfælles)
 

det var også mærkelig, ar jeg skulle bruge den, når der ikke står om noget vand i opgaven.?


Svar #3
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

kommer formlen så ikke til at se således ud?: 

c = m·ΔT/ΔE     :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte, hvad der er relevant for opgaven.

Formlen i #1 angiver den energimængde ΔE der skal tilføres for at opvarme en masse m med specifik varmekapacitet c temperaturændringen ΔT .


Svar #5
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

kommer formlen så ikke til at se således ud?: 

c = m·ΔT/ΔE     :)


Svar #6
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Man skal isolere c. Divider med (m·ΔT) på hver side. Du har isoleret 1/c .


Skriv et svar til: varmekapacitet!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.