Matematik

ligger punkt på linje

10. februar 2014 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende punkt D(13;-6;-5).

og linjen

x      -4t+1

y  =  3t+3

z      t-2

Hvordan beregner jeg om punktet ligger på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon

Hvis punktet ligger på linjen, skal t have
samme værdi i alle tre koordinatudtryk.

                z = -5 = t - 2
hvoraf
                t = -3
hvis D ligger på linjen
skal
            3t+3 = 3·(-3)+3 = -6     hvilket er tilfældet
 og
desuden skal
            -4t+1 = -4·(-3) + 1 = 13  hvilket også er tilfældet

Konklusion:
                      D(13;-6;-5) ligger på linjen

                      (x,y,z) = (1;3;-2) + t·(-4,3,1)

                      


Skriv et svar til: ligger punkt på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.