Matematik

Toppunkt og nulpunkter

10. februar 2014 af Greger5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad kan man fortælle om Toppunkt og nulpunkter i en teoretisk del?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon

Spørgsmålet bør være
     Hvad kan man i en teoretisk del fortælle om sammenhængen mellem fortegnet for a, toppunktets
     beliggendhed og antal nulpunkter.


Svar #2
10. februar 2014 af Greger5 (Slettet)

Okay, hvad kunne man så sige om det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af mathon

            p(x) = ax2 + bx + c        a ≠ 0

                        a > 0
                                    d > 0
                                    toppunkt i 3. eller 4. kvadrant
                                         b > 0 toppunkt i 3. kvadrant
                                         b < 0 toppunkt i 4. kvadrant
                                         2 nulpunkter

                                    d = 0
                                    toppunkt på x-aksen
                                         b > 0 toppunkt tv for y-aksen
                                         b < 0 toppunkt th for y-aksen
                                         dobbeltrod

                                    d < 0
                                    toppunkt i 1. eller 2. kvadrant
                                         b > 0 i 2. kvadrant
                                         b < 0 i 1. kvadrant
                                         ingen rødder

                        a < 0
                                    d > 0
                                    toppunkt i 1. eller 2. kvadrant
                                         b > 0 toppunkt i 1. kvadrant
                                         b < 0 toppunkt i 2. kvadrant
                                         2 nulpunkter

                                    d = 0
                                    toppunkt på x-aksen
                                         b > 0 toppunkt th for y-aksen
                                         b < 0 toppunkt tv for y-aksen
                                         dobbeltrod

                                    d < 0
                                    toppunkt i 3. eller 4. kvadrant
                                         b > 0 i 4. kvadrant
                                         b < 0 i 3. kvadrant
                                         ingen rødder


Skriv et svar til: Toppunkt og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.