Matematik

bus priser

12. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan finder jeg ud af opgave b ? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af 012343210

Ved cirka pris angiver de at du kan regne med at der eksempelvis er 4 uger på en måned, altså 20 hverdage. Det er ikke en helt dum aproximation, da månederne alle indeholder mere end 4 uger, men der kommer også dage som kristihimmelfartferie, påske mm som trækker lidt ned.

Prisen pr. dag bliver så: 300kr/måned / 20dage/måned = 15 kr/dag


Svar #2
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok det var også sådan jeg ville regne det ud, men så blev jeg meget hurtigt i tvivl :S Men tusind tak 


Svar #3
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Men hvad så med c ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2014 af SuneChr

Kører Olfert bare 13 dobbeltture i løbet af en sammenhængende måned, vil månedskort være billigst.
 


Svar #5
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

jamen hvordan taster jeg den ind med månedskortet i tabellen ? 


Svar #6
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

altså jeg ville mene at man siger 

300 kr/mrdkort2z:10= 30kr osv osv 

Er det den korrekte måde at gøre det på ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2014 af SuneChr

22 arbejdsdage pr. måned er et godt gennemsnit.
September 2014  som eksempel.
Nu er datogrænserne på et månedskort ikke nødvendigvis fra en måneds begyndelse til dens udgang. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2014 af 012343210

c) er pr. bustur, så der er det bare

300kr/måned / ??busture/måned = ?? kr/bustur

Skriv eventuelt i starten af din opgave at du ud fra teksten læser og yderligere antager at Olfert tager bussen 2 gange pr. dag (en gang til skole og en gang hjem). 

i opgave a skal du så også huske at dine værier bliver pr. dag og ikke pr. tur så...


Svar #9
19. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Til svar #8 

her kommer der en opgave hvor man skal regne pr tur se evt vedhæftet fil 

Hvordan udregner jeg det ? 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2014 af 012343210

Pris pr. tur for kontantpris og klippekort er konstante...

Pris pr. tur for kontantpris er de 15 kroner (antager at værdierne er det samme som i den oprindelige opgave)

Pris pr tur for klippekort er 120/10 kroner (prisen for klippekortet delt med antal ture man kan bruge det)

Pris pr tur for månedskort variere alt efter hvilken kollonne man kigger på. 

- Hvis man kører 10 ture på en måned bliver prisen pr. tur 300/10 kroner (pris for månedkort delt med ture)

- Hvis man kører 20 ture på en måned bliver prisen pr. tur 300/20 kroner

osv.


Svar #11
20. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

så siger jeg så 10*15 kr ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. februar 2014 af 012343210

Nej prisen PR. tur, så skal du ikke gange med antal ture, men derudmod dele med antal ture for månedskortet.

Besvarelse lagt som excelfil... 

Vedhæftet fil:Book1.xlsx

Skriv et svar til: bus priser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.