Matematik

Løsning til differentialligning hjælp

12. februar 2014 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%20stx123-MAT-A-07122012.ashx

Det drejer sig om opgave 5 i sættet, som jeg tit har problemer med. Derfor vil jeg gerne have I kommer med en fremgangsmåde til hvordan man generelt behandler sådanne opgavetyper. Ikke et svar, bare en skabelon :-) 
 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af mathon


                            dy      y - 1
                           ----- = -------       x > 0
                            dx        x

   tangentens hældningskoefficient i P(2,7)
   er
                            dy      7 - 1
                           ----- = -------  = 3    
                            dx        2

   tangentens ligning i P(2,7)
   er:

                            y = 3(x - 2) + 7

                            y = 3x + 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

I den slags opgaver skal man ikke løse differentialligningen, men blot benytte differentialligningen til at beregne den afledede af løsningsfunktionen i det betragtede punkt. Når man har beregnet den afledede ved at indsætte punktets x- og y-koordinat i differentialligningens højreside, kan man indsætte værdierne i tangentligningen, således som det er vist i #1.


Svar #3
13. februar 2014 af Arkimedesanton (Slettet)

Tusind tak begge to.

Skriv et svar til: Løsning til differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.