Fysik

Interferens

13. februar 2014 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en, der vil hjælpe mig med at redegøre for interferens på en matematisk måde?
Så virkelig pris på det. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af peter lind

Lad den ene bølge være givet ved formlen y=A*sin(x) og den anden y = B*sin(x+u). Du kan vælge A og B vilkårligt; men start med noget nemt for eks. 1 Det sammensatte resultat bliver

y = A*sin(x) + B*sin(x+u)

Prøv at leg med det grafisk Først med A=B. Du kan så vælge u = 0. Plot alle funktioner i samme koordinatsystem.

Derefter ændrer du u. Sæt u = 180º ( det burde være i radianer svarende til u = π; men det spiller ikke den store rolle) Igen plt alle funktioner i samme koordinatsystem-. Prøv selv med nogle andre værdier af u.

Hvis du vil have det mere matematisk kan du bruge additionsformlerne for de trigonometriske funktioner.

Derefter akn du ændre B så A og B ikke er lige store og derfter lege videre med dem


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2014 af mathon

se detaljer
 

Vedhæftet fil:interferens.docx

Skriv et svar til: Interferens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.