Fysik

Bølger:

13. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave: 

a. Beregn bølgelængden på strengen svarende til kammertonen.
b. Beregn udbredelseshastigheden af bølger i strengen.
c. Beregn bølgelængden i luft, når lydens udbredelseshatighed i luft er v luft= 343 m/s 

og jeg er fuldstændig lost, please hjælp mig og forklar mig hvordan i gør så jeg kan lære det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af mathon


                                                            v = λ • f


Svar #2
13. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

glemte dette: 

Et flygel har den streng, som spiller kammertonen a, længden 40,5 cm. Kammertonen har frekvensen 440 Hz.

hvad er v i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af mathon

a)

                                  λ/2 = L

                                  λ = 2·L = 2·(0,405 m) = 0,81 m = 81 cm

                                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2014 af mathon

b)
                                 vstreng = λ • f = (0,81 m) • (440 s-1) = 356,4 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2014 af mathon

c)

                                 λluft = vluft / f  =  (343 m/s) / (440 s-1)  =  0,7795 m = 78,0 cm   


Skriv et svar til: Bølger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.