Matematik

Sandsynlighed

15. februar 2014 af asbj0907 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En 8. klasse består af 11 drenge og 15 piger.

Der skal bruges fire elever fra samme klasse som før til en konkurrence. Hvor mange forskellige hold kan der laves?

Har brug for hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af PeterValberg

Hvis det er ligemeget, hvordan de 4 er sammensat, så skal du bestemme:

K(28,4) = 28!/(4!·(28-4)!) = ......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. februar 2014 af asbj0907 (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår.
Hvor har du fået 28 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2014 af PeterValberg

det er selvfølgelig 26 :-) 11 drenge og 15 piger, - jeg skrev forkert, beklager.

Peter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. februar 2014 af asbj0907 (Slettet)

BEMÆRK at dette er 8. klasse niveau, og ikke gymnasieniveau. 
Kan jeg få hjælp, som jeg forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2014 af SuneChr

# 4
Når alle holdsammensætninger er tilladte, har vi:
1. elev udvælges af 26 mulige
2. elev udvælges af 25 mulige
3. elev udvælges af 24 mulige
4. elev udvælges af 23 mulige
Det giver  23·24·25·26 = ................  muligheder i alt, når personerne er udvalgt i en bestemt rækkefølge.
Nu gør det ikke noget, om de er udvalgt i en bestemt rækkefølge. Så derfor skal vi gøre disse muligheder mindre ved at dividere med det antal muligheder, man kan opstille 4 elever på række:
1. elev kan placeres på 4 ledige pladser
2. elev kan placeres på 3 ledige pladser
3. elev kan placeres på 2 ledige pladser
4. elev kan placeres på 1 ledig plads
Det giver  1·2·3·4 = .............. muligheder.
Så alt i alt har vi      (23·24·25·26) / (1·2·3·4)   muligheder
Blandt alle disse muligheder forekommer der også hold med kun drenge og hold med kun piger.     


Svar #6
16. februar 2014 af asbj0907 (Slettet)

Okay, jeg siger mange tak! 
Jeg forstår det godt nu! Tak skal du have 


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.