Matematik

Find parablens ligning

16. februar 2014 af Mathilde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave i matematik som jeg bare ikke kan løse. 
Det er en parabel som er tegnet ind i et koordinatsystem, punkterne på xaksen er -2,5 og 2,5 og på yaksen er den 4,8. 

Jeg skal finde ligningen for parablen, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af mathon

                         y = ax2 + bx + c      gennen(0;4,8)
giver
                         y = ax2 + bx + 4,8
 


faktoriseringen
giver:

                         y = a(x+2,5)(x-2,5) = a(x2- 6,25) = ax2 - 6,25a = ax2 + (-6,25a)
                                                                                                     ax2 +    4,8

hvoraf
               -6,25a = 4,8
               a = -0,768

konklusion:
                     y = -0,768x2 + 4,8

    


Skriv et svar til: Find parablens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.