Matematik

Opstil en formel, der beskriver sammenhængen .....

16. februar 2014 af Christinekjaergaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for lidt hjælp til følgende:

Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40% om året, og denne udvikling forventes at ville forsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.

a) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem antallet af internetbutikker og antal år efter 2006.

b) I hvilket år forventes antallet af internetbutikker at nå op på 25.000?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

a)  Exponentiel udvikling (renteformlen)

y = b * ax

b)  Indsæt y = 25000 i den fundne formel

;-)


Svar #2
16. februar 2014 af Christinekjaergaard (Slettet)

Tak for hjælpen! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2014 af mathon

konkret:

a)
                             y = 7700•1,40x

b)
                             25000 = 7700•1,40x

                             250 = 77•1,40x

                             1,40x = (250/77)

                             log(1,40)·x = log(250/77)

                             x = log(250/77) / log(1,40) = 3,5

Hvis udviklingen fortsætter efter modellen
 
                                           y = 7700•1,40x

vil der en gang i 2009 være 25000 internetbutikker.


Skriv et svar til: Opstil en formel, der beskriver sammenhængen .....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.