Matematik

koordinatsystem

16. februar 2014 af zikiziki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler hjælp til følgende opgave

I et koordinatsystem er trekant ABC bestemt ved tre linjer, som har følgende ligninger:

Siden AB: 2x+y=11

Siden BC: 2X-Y=17

Siden AC: x+2y=16

du skal bestemme koordinaterne til A,B,C

Størrelsen af trekantens vinkler

En ligning for vinkel A's halveringslinje


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af mathon

          Trekantens sider er linjestykker af ovennævnte linjer.

          Trekantens vinkelspidser er skæringspunkterne mellem ovenstående linjer.


Svar #2
16. februar 2014 af zikiziki (Slettet)

hvordan udregner man ligningerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2014 af mathon

Siden c: 2x+y=11  ⇔  y = -2x + 11

Siden a: 2X-Y=17 ⇔ y = 2x - 17

Siden b: x+2y=16 ⇔ y = -(1/2)x + 8

         da produktet af hældningskoefficienterne for a og b er -1, er vinkel C = 90°


Svar #4
16. februar 2014 af zikiziki (Slettet)

mange tak for hurtig respons


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2014 af mathon

 Vinkelspids
                     A er skæringspunktet mellem linjerne x + 2y = 16   og   2x + y = 11
                                     I:  -2x - 4y = -32
                                    II:   2x + y = 11              som ved addition
giver
                                              -3y = -21

                                              y = 7                    som indsat i  x + 2y = 16
giver                                 x + 14 = 16 
                                         x = 2
hvoraf
                                         A(2,7)

hvilket du jo også får
ved
                   solve(x+2y=16 and 2x+y=11,{x,y})     hvis du må bruge CAS-beregning.

.

Tilsvarende beregnes koordinaterne til B og C.
                                      
  
                                  


Svar #6
16. februar 2014 af zikiziki (Slettet)

mange tak det gav lidt mening.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2014 af mathon

      Vinkel As halveringslinje er mængden af punkter, der har samme afstand til AB og AC
      og som ligger i AB's positive halvplan og i AC's negative halvplan.
      Vinkel A's halveringslinje opfylder derfor:
 

                    \small \frac{2x+y-11}{\sqrt{2^{2}+1}} = - \frac{x+2y-16}{\sqrt{1+2^{2}}}

                   \small 2x+y-11 = - (x+2y-16)

                   \small 3x+3y=27

                   \small x+y=9

                   \small y={_}-x+9

                    

                  


    


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2014 af mathon

vinkel A er den spidse vinkel mellem normalvektorerne

                                       \small \binom{2}{1} og \binom{1}{2} 

                                      \small \angle B=90°-\angle A


Svar #9
16. februar 2014 af zikiziki (Slettet)

vi kan ikke få linje c til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2014 af mathon


                    Jeg forstår ikke dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2014 af mathon

Vinkelspids
                     B er skæringspunktet mellem linjerne 2x + y = 11   og   2x - y = 17

                     solve(2x+y=11 and 2x-y=17,{x,y})   
                     displayet viser
                                              x = 7  og  y = -3

.

Vinkelspids
                     C er skæringspunktet mellem linjerne 2x - y = 17   og   x + 2y = 16

                     solve(2x-y=17 and x+2y=16,{x,y})   
                     displayet viser
                                              x = 10  og  y = 3
           


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2017 af DeepOcean

hej
#7
du har skrevet
" Vinkel As halveringslinje er mængden af punkter, der har samme afstand til AB og AC
og som ligger i AB's positive halvplan og i AC's negative halvplan.
Vinkel A's halveringslinje opfylder derfor:
"
Hvad mener du med positive halvplan og negative halvplan?? så ved jeg ved afstand = afstand
hvorfor skal være afstand = - afstand
påforhånd Tak


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. maj 2017 af mathon

Punktafstanden regnes (praktisk) med fortegn efter hvilken halvplan punktet ligger i i forhold til hver af sidernes normalvektor.

Den halvplan normalvektoren peger ind i er den positive halvplan.
Den modsatte halvplan er den negative.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2017 af DeepOcean

Mange tak nu giver det meget mening

Skriv et svar til: koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.