Kemi
Kemi
22. november 2005 af
gym2 (Slettet)
En legering består af kobber og sølv.
o,708 g af legeringen opløses i overskud af konc. saltpetersyre.
Cu + NO3- --> Cu2+ +No2
Ag + NO3- --> Ag+ + NO2
a) afstem reaktionskemaer ( kan jeg godt klare selv)
Den sure opløsning fortyndes med vand hvorefter den titreres med 0,105 M NaCl- opl . Ved titrering udfældes AgCl. For at udfælle alle Ag+ som AgCL kræver det 28,5 ml Nacl-opl.
b) Beregn massen af det udfældede AgCl????
c) hvor mange masseprocent kobber indeholder legeringen ????
*b)- det eneste jeg kan gætte mig til er at jeg skal finde stofmængde af Nacl og så masse-men kan ikke finde ud af hvor meget Ag der er ???
tak
o,708 g af legeringen opløses i overskud af konc. saltpetersyre.
Cu + NO3- --> Cu2+ +No2
Ag + NO3- --> Ag+ + NO2
a) afstem reaktionskemaer ( kan jeg godt klare selv)
Den sure opløsning fortyndes med vand hvorefter den titreres med 0,105 M NaCl- opl . Ved titrering udfældes AgCl. For at udfælle alle Ag+ som AgCL kræver det 28,5 ml Nacl-opl.
b) Beregn massen af det udfældede AgCl????
c) hvor mange masseprocent kobber indeholder legeringen ????
*b)- det eneste jeg kan gætte mig til er at jeg skal finde stofmængde af Nacl og så masse-men kan ikke finde ud af hvor meget Ag der er ???
tak
Svar #3
22. november 2005 af frodo (Slettet)
n(Cl-)=n(AgCl)
du kan ligeledes ved n(Cl-)=n(Ag+) finde massen af sølv, hvorfor resten af legeringens masse nødvendigvis må være kobber.
du kan ligeledes ved n(Cl-)=n(Ag+) finde massen af sølv, hvorfor resten af legeringens masse nødvendigvis må være kobber.
Skriv et svar til: Kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
