Matematik

trekanter

16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Det drejer sig om opgave 9 i dette sæt: http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120531%202stx121%20MAT_A.ashx

Og det er a'eren jeg har problemer med. Jeg tænker at jeg skal bruge cosinusrelationen til at bestemme vinkel C? Hvordan skal jeg finde arelaet? Kan jeg bruge vektorregning og finde determinanten for AB AC?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2014 af mathon


                                          \cos (C)=\frac{a^{2}+b^{2}-c^{2}}{2ab}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender alle tre sidelængder i trekanten ABC

a) Benyt en cosinusrelation til at bestemme vinkel ACB, altså vinkel C. Dernæst finder man arealet

T = (1/2)ab·sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2014 af mathon

arealberegning:
                              T=\frac{1}{4}*\sqrt{a^{2}-(b-c)^{2}}*\sqrt{(b+c)^{2}-a^{2}}

eller
                              T=\frac{1}{2}*a*b*\sin(C)


Svar #5
16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Nårh, ja. Tak (:


Svar #6
16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med, hvordan man bedst bestemmer DE?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Punktet E vil ligge mellem A og D. Beregn

|DC| = |BC|·cos(C)

Da er |AD| = |AC| - |DC| , og vi har |AE| = (1/2)|AC| . Da er

|DE| = |AD| - |AE|


Svar #8
16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Hvilken operation bruger du for at finde DC, hvis man bare skulle skrive det generelt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Trekant BDC er en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen BC og den spidse vinkel C. DC er den til vinkel C hosliggende katete.


Svar #10
16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Arh okay. Og så finder jeg bare C ved cosinusrelationen?
 


Svar #11
16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Nårh nej. Den har man jo allerede bestemt i a :)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.