Matematik

Linjens ligning

16. februar 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Kan I hjælpe mig med opgave a i opgave 8 i dette sæt. Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan jeg skal gribe den an?

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120531%202stx121%20MAT_A.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af mathon

              expand(solve(det([x,y,1;1,1,1;5,3,1])=0,y))


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2014 af mathon

eller topunktsformlen
                                                  \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                              
                                                 \frac{y-1}{x-1}=\frac{3-1}{5-1}=\frac{2}{4}=\frac{1}{2}

                                                {y-1}=\frac{1}{2}(x-1)

                                                {2y-2}=x-1

                                                x-2y+1=0


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.