Fysik

Tænke spørgsmål

17. februar 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har problemer med at besvare en opgave. Spørgsmålet er vedhæftet med billede.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: fy.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon

    I dybden er trykket størst     
                                                 p = po + h · ρ · g

    Dæmningens længde har betydning for
    det samlede tryk 
                                                 F  =  p • A  =  p • (L • b)


Svar #2
17. februar 2014 af ranimukerji (Slettet)

Så det vil sige at dæmningen er tykkest forneden, da trykket er størst der? Men er det trykket i dæmningen eller trykket i vandet der er tale om?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

       …trykket fra vandet på dæmningen.   

           Trykket i samme vandrette lag er det samme i alle retninger og dermed også på dæmningen.

           Tryk er kraft pr areal:

                                                   p = F/A
                           og dermed
                                                   F = p • A,  hvor L har indflydelse  på størrelsen af A.


Skriv et svar til: Tænke spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.