Fysik

Kraft/vægt af emne i bevægelse

18. februar 2014 af Thomas1408 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Jeg er lidt i vanskeligheder.
Da det er et stykke tid siden jeg har haft fysik, er jeg kommet i tvivl - hvordan beregner jeg kraft bag en emne i bevægelse?

Eksempel:
En tennisbold bliver skudt ud af en boldmaskine med en fart på 220km/t. Vægten på bolden er 50g.
Hvor stor er den kraft jeg blir ramt med, hvis den rammer mig? - Jeg ved godt at den mister fart på vejen, men jeg antager hastigheden er konstant.
Har kigget lidt på denne: Ekin=½*m*v2
Det ville så blive til: Ekin=½*0.05*61,1= 93.33025N
Ønsker man at omregne dette til, hvad det ville svare til kilomæssigt, går jeg dog i stå.

Håber i kan hjælpe mig! :-)
På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af peter lind

Det kommer an på detaljer i sammestødet for eks.  hvor lang tid sammenstødet varer og hvor meget bold og du bliver trykket sammen. I praksis vil man se på det som et fuldstændig elastisk stød hvor kinetisk energi og impuls er bevaret


Skriv et svar til: Kraft/vægt af emne i bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.