Matematik

Trekant vha sinusrealisionerne

18. februar 2014 af hejpepper (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en trekant (ABC) hvori vinkel B er stump er

vinkel A = 21,2 o

| BC | = 6,9

I AC I = 14,2

jeg skal beregne vinklerne B og C og finde I AB I

hvordan kommer jeg lige præcis igang med det ? - tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne. Da det vides, at vinkel B er stump, er der kun een løsning. Man kender A, a og b .

sin(B) = (b/a)·sin(A)

C findes så af vinkelsummen, og c = |AB| kan findes ved at benytte sinusrelationerne igen.


Svar #2
18. februar 2014 af hejpepper (Slettet)

jeg kender jo ikke linjen a og b - hvordan skal det forståes :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg ved ikke, hvad du mener med linien a og b.

Man kender længderne af liniestykkerne a = |BC| = 6,9 , og b = |AC| = 14,2 .


Svar #4
18. februar 2014 af hejpepper (Slettet)

ja, men jeg ved ikke hvad linjen a og b er, altså hvordan siger du så-

Skal jeg sige 1/2 * kvardartroden af b og c, og a og c ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstår stadig ikke, hvad du mener med "hvad linjen a og b er". Man kender længderne af liniestykkerne som angivet i i #3. Man har så

sin(B) = (b/a)·sin(A) = (14,2/6,9)·sin(21,2º) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

Læs # 3 en gang til!

"Man kender længderne af liniestykkerne a = |BC| = 6,9 , og b = |AC| = 14,2"

:-)


Svar #7
18. februar 2014 af hejpepper (Slettet)

Okay så. Dvs at det er c jeg mangler eller hvad ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Et af spørgsmålene i opgaven går jo ud på at bestemme c = |AB|, som forklaret i #1.


Svar #9
18. februar 2014 af hejpepper (Slettet)

ja, men vil du ikke forklare mig hvordan, da jeg ikke kan huske det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter sinusrelationerne igen, efter at alle vinklerne er bestemt:

c = a·sin(C)/sin(A)

Læs forklaringerne i #1, #3, #5.


Skriv et svar til: Trekant vha sinusrealisionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.