Matematik

vektor

18. februar 2014 af notbieber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan i alverden laver man opg c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Punktet M er punktet midt imellem punkterne P og Q, dvs

PM = MQ,

og da PM + MQ = PQ, er PM = (1/2)PQ . Derfor er

OM = OP + PM = OP + (1/2)PQ = OP + (1/2)(OQ - OP) = (1/2)(OP + OQ)


Svar #2
18. februar 2014 af notbieber (Slettet)

Det prøver jeg, tak skal du have! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon


                         \small \overrightarrow{OM}\: =\: \frac{1}{2}*\left (\binom{2}{-3}+\binom{-1}{1} \right ) = \frac{1}{2}*\binom{1}{-2} = \binom{\frac{1}{2}}{-1}

Et punkt har samme koordinater som sin stedvektor:

                                                                 \small M\left (\frac{1}{2};-1 \right )


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.