Fysik

Roterende maskindel

22. februar 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En roterende maskindel hvis masseinertimonent I=2 kg*m^2 er forsynet med en bremse tromle og et bremsesystem.

1.   Beregn det bremsende moment, når friktionskoefficienten mellem bresetromle og bremsebakke er 0,6

2.beregn envidere tiden for bremsningen, når maskindelen rotere med 2200 o/min

Jeg har lavet spørgmål 1. og det passer med facit liste, men spørgsmål 2 kan jeg ikke lure lige nu.

det bremsende moment er 1809 Nm og diameter på tromle er 400 mm.Friktionskoefficienten burde man ikke skulle bruge, da den er brugt til at finde det bremsende moment. håber nogen vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der bremses med konstant kraftmoment med en vinkelhastighed ω0 = 2200·2π/min . Problemet er helt analogt til bremsning af en retlinet bevægelse med konstant acceleration fra en hastighed v0 .


Svar #2
22. februar 2014 af 110975 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt, fordi facit siger 0.25 sekunder og det rammer jeg ikke.men det kan jo være facit liste har fejl, det sker jo.
Eller også er det så simpelt at jeg har stirret mig blind på det?

Svar #3
22. februar 2014 af 110975 (Slettet)

Tror jeg har fat i noget! 2200/60s= 36.666 omdrejninger pr/sek , tromlens omkreds 2*pi*r = 1.256 d.v.s
V = 46 m/s derfor afbremsningstiden 46 / 1809 = 0.025 sek eller har jeg tabt sutten?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Ad 1) :    Det bremsende moment har umiddelbart intet med friktionskoefficienten alene at gøre. Momentet er også en funktion af, med hvor stort en kraft bremsebakkerne presser mod bremsetromlen.

Prøv at vedhæfte hele opgaven.


Skriv et svar til: Roterende maskindel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.