Matematik

Besværligheder med en opgave om trigonometri

23. november 2005 af Stjerner (Slettet)
Opgaven lyder:

"En flagstan står på vandret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13,9 m.
a) Hvor høj er flagstangen?"

Facit er 19,9 m.

Jeg har prøvet at tegne figuren og får en trekant, hvor højden fra den 'øverste vinkel' er tegnet, og hvor vinklen til venstre er 55 grader og stykket fra højden til vinklen længst til højre er 13,9 m.

Jeg har mistanke om, at jeg har tegnet den forkert, for man kan ikke løse den, hvis man kun har en vinkel og en side, vel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af km55 (Slettet)

Kan fortælle dig at eftersom der er tale om en flagstang på en plan flade, er det tilladt at antage at der er tale om en retvinklet trekant. Du har nu både vinkel A=55 grader og vinkel C=90 grader samt siden b=13,9 disse tre oplysninger er nok...

Svar #2
23. november 2005 af Stjerner (Slettet)

Her er en skitse

http://peecee.dk/index.php?id=20810

Svar #3
23. november 2005 af Stjerner (Slettet)

#1 Hvordan kan solen og skyggen være på samme side??

Se evt. min tegning

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2005 af km55 (Slettet)

Ser tegningen sådan ud eller har du selv tegnet den sådan? Umiddelbart bør flagstangens skygge være samme sted som du måler de 55 grader fra... Da solen ellers vil være på samme side af skyggen. Prøv lige at indtegn solen ud fra den linie der er 55 grader fra jorden..

Svar #5
23. november 2005 af Stjerner (Slettet)

Jeg har selv tegnet den. Jeg troede, at tegningen så sådan ud.

Okay! Så passer det også til resultatet. Jeg forstod bare opgaven anderledes.

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2005 af km55 (Slettet)

Det var så lidt... Husk at bruge det rigtige tal i dine udregninger. Du skriver skyggens længde som 13,9 her, men 13,5 på din tegning...

km55¤

Skriv et svar til: Besværligheder med en opgave om trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.