Fysik

Vektorregning

22. februar 2014 af Kyo2k (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen der kan være behjælpelig, med følgende vedhæftede opgave?

Jeg har regnet den første vha. cosinusrelationen og får den til 166 N

Den sidste skulle gerne give 318 N, men kan ikke få det til at give mening.

Vedhæftet fil: Doc1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon


                  | a + b |2 = |a|2 + |b|2 + 2|a|·|b|·cos(v)

                  | a - b |2 = |a|2 + |b|2 - 2|a|·|b|·cos(v)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2014 af mathon

                  | a - b |2 =  (210 N)2 + (142 N)2 - 2·(210 N)·(142 N)cos(52°)

                                    44100 N2 + 20164 N2 - 36718,1 N2 = 100982,1 N2

                  | a - b | = √(100982,1 N2) = 317,8 N ≈ 318 N


Svar #3
22. februar 2014 af Kyo2k (Slettet)

Er ikke med på, hvordan du får de 100982,1 N^2, når jeg taster det ind i mit CAS værktøj får jeg 27545,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her er

| a - b | = 166 N , mens | a + b | = 318 N .


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af mathon

.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.