Matematik

Differentialregning

24. februar 2014 af sema2101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l:

y = −2x +1    
Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen
f(x)=x2+bx+c
i punktet P(1,f(1)).    
Hvordan beviser jeg at at f’(1) = -2 og f(1) = -1


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først forskriften f '(x) ved at differentiere funktionen f(x), og beregn så f(1) og f '(1) ved at indsætte x = 1 i de to funktioners forskrifter.

Sammenlign med din anden opgavetråd. De to ligninger benyttes til at bestemme b og c.

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1448628


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.