Matematik

Bestem a og c

24. februar 2014 af szusee - Niveau: A-niveau

Hej, jer kan se jeg har gjort noget galt men ved ikke hvad?

Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (−1,2). Bestem a og c

jeg har fundet af h=-b/2a -> -1=-4/(2a) -> a=2

Så regner jeg diskriminanten ud ved at isolere d fra k=-d/(4a)  

2=-d/(4*2) -> 2=-d/8 -> d=-16

Så isolrer jeg c fra d=b2-4*a*c

-16=16-4*2*c

-c-16=16-4*2

-c-16=16-4*2

-c=8

Jeg skulle gerne få c=4 og har ingen ide om hvad der er galt :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du isolerer ikke c korrekt. Det går galt efter denne linie:

      -16=16-4*2*c

Men det simpleste er jo at indsætte x = -1 i forskriften, efter at a er bestemt:

        2·(-1)2 + 4·(-1) + c = 2 ,

dvs

        c = 2 + 4 -2 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2014 af mathon

dvs

                        y = 2x2 + 4x + c     gennen(-1,2)

                        2 = 2·(-1)2 + 4·(-1) + c

                        2 = 2 - 4 + c

                        2 = -2 + c

                        c = 4


Svar #3
24. februar 2014 af szusee

tak!


Skriv et svar til: Bestem a og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.