Matematik

Bestem f(2)

25. februar 2014 af sugarchock (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har et grande problem her, har sovet i timen og derfor har jeg nu ingen anelse om hvad jeg skal.. ja min egen skyld, i know. Meeeen: 

1. Om en eksponentielt aftagende funktion f(x)=b*a^x oplyses, at halveringskonstanten er 10, og  at f(12)=30. Bestem f(2) 

2. En funktion f er bestemt ved f(x)=7Inx-2x^2. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)).

3. Om en funktion f(x) oplyses det, at f'(x)=x^2-12x. Bestem monotoniforholdene for f(x) 

Så hvis der er en venlig sjæl herinde der vil forklare opgaverne total børnevenlig, er jeg meget glad!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. Bemærk, at

f(2) = f(12-10)

og at halveringskonstanten er 10. Derfor er f(12) = (1/2)·f(2)

2. Benyt tangentligningen     y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)   med x0 = 1 .

3. Løs ligningen f ;(x) = 0 .


Svar #2
25. februar 2014 af sugarchock (Slettet)

tak! ;) 


Skriv et svar til: Bestem f(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.