Biologi

Kulhydrater!

26. februar 2014 af Nikolaa - Niveau: C-niveau

Hvilke slags kulhydrater skal der helst være meget af i kosten – hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af lroested (Slettet)

Altså alle kulhydrater er vigtige, bare på deres egen måde.

Der findes 3 slags kulhydrater:
monosakkarider, dissakkarider og polysakkarider.

Monosaccharider består kun af en enkelt enhed, og er derfor nem at optage i vores krop, eftersom den ikke skal nedbrydes først. Det er f.eks. glukose og fruktose

Disakkarider består af to enheder (di=to) og skal derfor nedbrydes for at kunne optages. Disse første to smager begge sødt.

Poysakkarider består af flere enheder, og kræver en del spaltning før vi kan optage det. Stivelse er polysakkarider, og det er derfor de "lange" kulhydrater. Det er b.la derfor du skal spise pasta, ris og kartofter mm. hvis du skal holde dig i gang længe. 


Skriv et svar til: Kulhydrater!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.