Fysik

HJÆLP til kræfter

26. februar 2014 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil med massen 1150 kg kører på en tør vej med hastigheden 20m/s .

Bilen bremser med en acceleration på -3m/s.

Beregn den resulterende kraft på bilen:

1150kg*(20-(-3)) = 26450N?

Hvor lang tid går der, inden bilen standser?

Hvor langt kører bilen under nedbremsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon

vektorligning:

                                             -\vec{F}_{brems} = m*\left (-\vec{a} \right )

størrelsesligning:
                                                F_{brems}=m*a

                                               F_{brems}=\left (1150\: kg \right )*\left (-3\: \frac{m}{s^2} \right ) = -3450\: N

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af khol (Slettet)

Enheden for acceleration er m/s2

F = m·a


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af mathon

                                 v = v_{o}+a*t

                                 t=\frac{\left (v-v_{o} \right )}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af mathon

                              2*a*\Delta s = v^2-{v_{o}}^{2}

                              \Delta s = \frac{v^2-v_{o}^{2}}{2a}


Svar #5
26. februar 2014 af plamesaen (Slettet)

så bilen bremser efter

(20m/s-(-0)) / 3m/s^2 = -6,67 sek?

og 

(0m/s)^2 - (20m/s)^2  /  2*(-3m/s^2) = 600m?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2014 af khol (Slettet)

v0 er hastigheden du starter med: (0 - 20 m/s) / -3 m/s2 = 6,67 s

Hvordan får du det sidste regnestykke til at give 600 m?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2014 af mathon

                                      \Delta s = \frac{v^2-v_{o}^{2}}{2a}
som ved indsættelse
giver:

                                      \normal\ \Delta s = \frac{0^2-\left ( 20\: \frac{m}{s} \right )^{2}}{2*\left (-3 \: \frac{m}{s^2} \right )} = \frac{-400\: \frac{m^2}{s^2}}{-6\: \frac{m}{s^2}}=66,67\: m


Skriv et svar til: HJÆLP til kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.