Fysik

Varme

26. februar 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et varmelegeme med strømstyrken 6,5 A skal bruge 7 minutter til at til at opvarme 1,2 L vand fra 20 °C til 100°C.

Hvor stor er resistansen i varmelegemet?

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af peter lind

Brug at tilført varmeenergi til vandet er R*I2*t   R modstanden I strømstyrken t tiden


Svar #2
26. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

er det så:

1,2*6,5^2*80

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af peter lind

Nej du blander de forskellige størrelser sammen.

Tilført varmeenergi er R*I2*t  Her kender du I og t. R skal du finde

Vandet modtager energien  m*c*ΔT   m kan du finde af massefylden af vand og vandets rumfang. c kan du finde i din bog eller tabel, ΔT er temperaturstigningen


Svar #4
26. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

R = 6,52 A * 80

Er det så sådan her?

E = 1,2 L * 4180 * 80

Sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af peter lind

Nej. Tilført energi = modtaget energi så R*I2*t = m*c*ΔT


Svar #6
27. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Er det så kun det her:

1,2*4180*80?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2014 af peter lind

Nej  Du skal

1. Find massen af vandet.

2. Sæt derefter alle de kendte værdier ind i ligningen #5

3. Isoler R


Svar #8
27. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

R*6,52*80=1200 g*4180*80

R = 118722

Sådan her? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. februar 2014 af peter lind

meget bedre. Du skal dog passe på med enhederne


Svar #10
27. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

R*6,52A*80°C=1,200 kg *4180 j/kg*°C *80°C

R= 118722 ??

Hvad skal enheden så være? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2014 af peter lind

Det er Ohm men du bør genregne. Du har korrekt lavet massen om fra gram til kg; men det ændrer jo også udregningerne


Svar #12
28. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

R*6,52A*80°C =1,200 kg *4180 j/kg*K *353,15 K

R= 524,083

Hvad med nu? :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man kan alternativt beregne den effekt, hvormed der varmes op:

P = ΔE/t = mvand·cvand·ΔT/t = 1,2 kg · 4,186 kJ/(kg·K) · 80 K / (7·60 s) = 956,8 W

Den elektriske effekt er også

P = U·I = R·I2 ,

så resistansen i varmelegemet er

R = P / I2 = 956,8 W / (6,5 A)2 = ...


Svar #14
28. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Ok tak, men hvad betyder (7*60 s) hvor for du det tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er tiden t, 7 min.


Svar #16
28. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

men når jeg regner det ud får jeg 0.9568 kj/s


Brugbart svar (1)

Svar #17
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er jo det samme tal, lig med 956,8 J/s = 956,8 W.


Svar #18
28. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Når okay, super tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Vær omhyggelig med at skrive J for enheden Joule, ikke j .


Svar #20
28. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Kan det passe det bliver 22,646 Ω ? :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.