Matematik

ortogonale vektorer

27. februar 2014 af heeeeejjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har brug for hjælp til vektor regning UDEN hjælpmidler. 

To vektorer er givet ved a = (3 over 4)  og b = (2 over t)  , hvor t er et tal. 

Bestem værdien af tallet t, så a og b er ortogonale. 

- Har jeg løst den rigtigt? 

a * b = 0

3*4+2*t=0

12+2*t=0

t=6 ???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke regnet skalarproduktet ab korrekt.

ab = [a1 , a2] • [b1 , b2] = a1·b1 + a2·b2 .

[3 , 4] • [2 , t] = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af mathon

 prikproduktet:

                                 \large \binom{3}{4}*\binom{2}{t}=0

                                    \large \large \\ 3*2 + 4*t = 0                       


Svar #3
27. februar 2014 af heeeeejjjj (Slettet)

jamen, hvordan finder jeg t derfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2014 af mathon

du løser ligningen
                                       \large \large \\ 3*2 + 4*t = 0


Svar #5
27. februar 2014 af heeeeejjjj (Slettet)

jeg får det til

3*2+4*t=0

3t*2+4=0

6t+4=0

t=-0.6 - og det passer jo ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan ikke bare tilfældigt flytte rundt på faktorerne. Når t er faktor med 4, kan man ikke bare flytte t over som faktor på det andet led i stedet. Sæt dig ind i de grundlæggende regler for løsning af simple ligninger. Man skal isolere t.

3·2 + 4·t = 0 ,

6 + 4t = 0 , isoler leddet med t

4t = -6 , divider med 4

t = -6/4 = ...


Skriv et svar til: ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.