Fysik

Resonans på en svingende streng

02. marts 2014 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at tolke mine datasæt (vedhæftet) vedrørende grundtoner. 

L = 1/2 * v/f = 1/2v * T

Jeg skal omregne frekvenserne til perioder (er gjort i datasæt) og så skal jeg undersøge om formlen passer med mine målinger ved at lave en graf med T ud af x-aksen og L op af y-aksen.

Giver det en ret linje? (Ja, det gør det)

Bestem bølgernes fart på strengen ud fra linjens hældning (her har jeg lavet lineær regression/tendenslinje).

Er den større end lydhastigheden i luft? 

Hældningen er cirka 31 - hvad gør jeg her? 

På forhånd tak (søde mennesker, som er flinke til at hjælpe) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af peter lind

Med 

L  = 1/2v * T  er hældningen ½v


Svar #2
02. marts 2014 af Ukenddt (Slettet)

Så lydens hastighed i snoren bliver 2 gange så stor. 

Hvad skal jeg så sige i forhold til lydens hastighed som er 343 m/s? at det er betydeligt mindre, eller er der mere at sige? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af peter lind

Hvis den angivne hældning er korrekt og du har resultatet  i m/s har du hastigheden 62 m/s som er 1/20 * lydhastigheden i luft


Svar #4
02. marts 2014 af Ukenddt (Slettet)

#3

Hvis den angivne hældning er korrekt og du har resultatet  i m/s har du hastigheden 62 m/s som er 1/20 * lydhastigheden i luft

Det kan man ikke uddybe yderligere? Fx komme ind på, hvorfor hastigheden er lavere end i luft? (Hvorfor er den egentligt det?) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2014 af peter lind

Det spørges der jo ikke om og det er nok vanskeligt at give en god begrundelse. Det er jo helt forskellige fysiske fænomener


Svar #6
02. marts 2014 af Ukenddt (Slettet)

Okay, men mange tak for hjælpen - det var pænt af dig. :)


Skriv et svar til: Resonans på en svingende streng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.