Fysik

Opdrift - HJÆLP

02. marts 2014 af c7j11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp! :( Hvilke formler skal jeg bruge? og er 'a' omhandlende normalkraft og tyngdekraft???

Opg. 2

Et skib har følgende dimensioner:

Længde: 300 m

Bredde: 32 m

Egenvægt: 24000 ton

Max last: 60000 ton

Sidehøjden: 22 m

a. Angiv størrelse og retning af kræfterne, der virker på skibet, når det ligger stille.
b. Hvis det tomme skib befinder sig i saltvand med densiteten 1036 kg/ m3, hvad bliver rumfanget så af den fortrængte vandmængde.
c. Hvis vi antager at skibet er kasseformet , beregn da afstanden fra skibets bund til vandoverfladen. d. Denne størrelse kaldes dybgangen.
d. Hvad bliver dybgangen, når skibet er max. lastet?
e. Hvor meget last skal skibes lastes med for at synke, og hvordan passer det med dybgangen I beregnede i det foregående spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når skibet flyder, er der balance mellem opdriften og tyngdekraften på skibet. Opdriftens størrelse er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.


Svar #2
02. marts 2014 af c7j11 (Slettet)

Okay, tak! Men jeg ved ikke hvilke formler jeg skal bruge til de forskellige opg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I a) benytter man Ft = m·g , hvor m er massen af skibet.

I b) benyyetr man Ft = m·g = Fop = ρvand·Vfortræng·g


Skriv et svar til: Opdrift - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.