Matematik

trigonometri

02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejj jeg skal op til terminsprøve i næste uge i matematik , men jeg har sleeet ikke styr på trigonometri..

altså for vilkårlige trekanter når man f.eks skal bestem |AB| når  abc er .... bla bla bla ..

Hvor kan jeg øve mig henne hvor de starter fra bunder og forklarer ??? Har prøvet frividen , men de har kun om retvinklede trekanter .......... :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at lære, at det hedder trigonometri. Læs de relevante afsnit i din bog og genemregn de tilhørende opgaver. Gennemarbejd de forskellige trekantstilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af mathon

 …få kontrol 
                     over cos- og sin-relationerne og hvad de kan bruges til.


Svar #3
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

Ok. Men jeg spurgte dig ikke om hvad det hedder jeg spurgte dig hvordan jeg kan øve mig...

Men jeg har ikke en bog . Jeg har KUN matematik hvor der er vejledende eksamensopgaver  - men dem kan jeg jo ikke sidde og lave når der ikke er eksempler , eller når der ikke står hvordan man skal gøre


Svar #4
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

tak mathon ... Men HVOR kan jeg gøre det henne....


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2014 af mathon

…din matematikbog var et kvalificeret bud.


Svar #6
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

Den har jeg ikke ................ Har kun Vejledende eksempler på eksamensopgaver STX B . niveau og i den er der kun eksamenopgaver


Svar #9
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan lærer man matematik på STX B-niveau uden overhovedet at have et lærebogssystem?


Svar #11
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

vi bruger en hjemmeside ... gymportalen

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så burde der da være et eller flere afsnit dér, der behandler trigonometri og behandlingen af trekantstilfældene.


Svar #13
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

ja det er der også sikkert . men de links mathon har sendt  er nu faktisk også ret gode Andersen11.


Svar #14
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

Heyy kan i hjælpe mig med denne her opgave ?

Har lavet a og fået AB til 5,1464

og arealet har jeg fået til 13.57

Hvordan kan jeg lave b'eren???


Svar #15
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

her

Vedhæftet fil:triogonometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Arealet i a) er ikke korrekt.

I b) går man den modsatte vej af a) . Man kender arealet

T = (1/2)·|AC|·|BC|·sin(C)

hvor man isolerer |BC|. Bestem så |AB| , og benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B.


Svar #17
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

jamen jeg har regnet arealet ved a+b+b/2 ... er det ikke rigtigt?

og hvis jeg isolere BC så får jeg det til BC  = 15*0.5*12*sin(25) hvilket jeg får til 38,03 ..

Passer det bedre??


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er ikke arealet. For en trekant er arealet T = (1/2)·h·g  ("en halv gange højden gange grundlinien").

Det er ikke korrekt isoleret for BC .

Man har

T = (1/2)·|AC|·|BC|·sin(C) , så

|BC| = 2T / (|AC|·sin(C))


Svar #19
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

0.5*10*12 = 60

arealet er altså 60 ?
 

BC = 2*15 = 30

30 / AC(12) * sin(25) = 1.056 ???????


Svar #20
02. marts 2014 af misslovelyy (Slettet)

eller 2*15/12*SIN(25)= 5.9155


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.